Novice

Požar Omicron d.o.o. - Študa!

Danes ponoči ob 0.23 uri se je zanetil požar v podjetju oz. tiskarni Omicron d.o.o. na Hrastovi ulici v Študi. Ihanski gasilci smo bili pozvani ob 0.34 ter dokaj hitro izvozili z GVC 16/25 in 4 gasilci, kasneje so z GVM-1 izvozil še 3 gasilci. Ob prihodu na kraj intervencije je bil požar že polno razvit v zgornjih skladiščnih prostorih podjetja, kjer so bili shranjeni polizdelki, barve, lepila,... Ogenj je dolgo časa intenzivno gorel po celotnem ostrešju. Ihanski gasilci smo najprej napajali ALK 32 CPV Domžale, ki je z zahodne strani gasil in obenem ščitil preostali ne dotaknjen del objekta. Nato smo pomagali tudi s samim gašenjem  v notranjem napadu in dobavo vode za le te. Po dolgem času smo celotne ekipe na terenu omejile in pogasile požar. Še vedno delujoči problem je bilo gorenje nekaterih tramov in traverz na ostrešju ter velike bale potiskanega kartona. Dva naša gasilca sta uspešno sanirala več gorečih tramov ter nekaj potiskanih bal kartona. Nadaljno smo opravljali še požarno stražo in sproti zalivali še goreče stvari.

Povezava na spletni portal Domžalec.si, kjer najdete tudi nekaj fotografij in kratek opis dogajanja:

Domžalec.si - Požar Omicron

Povezava na fotogalerijo PGD Trzin na Facebooku:

Objava na Facebook-u

 

Namera dohodnine!

Naj vas spomnimo.

Če želite ste lahko dobrodelni in namenite 0,5% vaše dohodnine našemu gasilskemu društvu, sicer bo ta denar pristal v državni blagajni. To lahko storite preko naslednjega obrazca:

http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.gov.si/pageuploads/Davki-predpisi_in_pojasnila/Dohodnina/Obrazci-FIZICNE_OSEBE/177.pdf

Podatke o društvu najdete v zavihku kontakt.

Za prispevek se vam zahvaljujemo.

 

Izlet 2012!

Včeraj smo se najbolj pridni člani društva odpravili na izlet proti dolenjski. Ogledali smo si izvir reke Krke in Krško jamo, grad Brežice, obiskali mesto Šentjernej in si ogledali postavljanje Martinovega mlaja ter krst cvička v vasi Groblje pri Prekopi. Gospodu Kovačiču se zahvaljujemo za gostoljubnost ter odlično postrežbo. Imeli smo se več kot odlično. Slike sledijo.

 

Požar Helios - nitro oddelek!

Danes ob 09:14 smo bili pozvani na intervecijo požara nitro obrata-oddelka proizvodnje lesnih premazov v podjetju Helios. Po cca. 10 minutah smo izvozili s 4 člani posadke in GVC 16/25. Kasneje se je pridružilo še 5 gasilcev z GVM-1. Na intervenciji smo postavili lestev, zagotovili prezračevanje že pogašenega prostora z izpihovalnikom in obenem bili v pripravljenosti za druge naloge. Ob cca. 10:45 je bila intervencija z naše strani zaključena, ko smo se vrnili v orodišče.

Posnetek na You Tube: Požar helios-Posnetki You tube

Slike na Facebook strani Radia hit: Požar Helios-Radio hit

 

Uspešno zaključen tečaj!

Danes so trije operativni gasilci uspešno zaključili Tečaj za posredovanje v dvocevnih predorih. Tečaj je bil zelo zanimiv in poučen. To pomeni, da lahko naše društvo sedaj tudi strokovno pristopi na pomoč ob vsaki večji nesreči v predorih proti štajerski.

Vsem tečajnikom čestitamo za uspešno zaključen tečaj.

 
Več člankov...

Obvestilo!

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
Anketa
Vam je delo naših gasilcev všeč?
 
Števec
Števec pogledov vsebine : 173309
Iskanje
Kontaki
pgd.ihan@gmail.com

112

Gasilci - Reševalci

113

Policija

http://www.webanalyticsworld.net/wp-content/uploads/blogger/93-facebookgroup.jpg