Novice

Pomladanske novice

Po dolgem času malo novic.

 

V mesecu marcu so se pričele letošnje aktivnosti. Operativna enota izvaja mesečna usposabljanja, 3 člani se izobražujejo za NGČ na nivoju gasilske zveze, ki ga bodo v septembru tudi zaključili.

Naši mladi gasilci so se v okviru DMG ki se izvaja v POŠ Ihan udeležili tekmovanja v Šmartnem v Tuhinju in zasedli 6. mesto.
V soboto 5.4. sta se ekipa pionirjev in mladincev udeležili občinskega kviza, ki je bil v Viru, ekipa pionirjev je dosegla 4. mesto, ekipa mladincev pa 3. mesto. V nadaljevanju meseca pa sledijo vaje za občinsko orientacijo, ki bo v organizaciji GZ Mengeš.

Ekipa naših članic pa je prav tako pričela z vajami za članska tekmovanja, ki bodo predvidoma v juniju.

 

Dne 10.5.2014 smo se gasilci iz Ihana udeležili praznovanja 90. Letnice delovanja društva. Pot nas je izpred gasilskega doma z 22 člani odpeljala ob 13.30. V častnih uniformah smo sodelovali v paradi gasilcev in kulturnem programu, ki so ga pripravili v sodelovanju z občino Črenšovci. Kot vsakokrat so nas prijatelji iz Prekmurja dobro sprejeli in odlično pogostili. Dan in večer je minil v sproščenem vzdušju na katerem smo utrjevali in sklepali nova poznanstva. Tudi v prihodnje bomo z našimi 'pobratenci' dobro sodelovali in se srečevali na raznoraznih prireditvah in pa tudi v letošnjem poletju, ko se bomo v Prekmurje odpravili s kolesi.

 

Dne 11.5. 2014 so se Ihanski mladi gasilci udeležili Občinskega tekmovanja v orientacji, ki je potekalo v vasi Topole v GZ Mengeš. Na tekmovanje smo se odpravili z 7 ekipami. Zelo dobro pripravljenost smo potrdili z odličnimi rezultati in sicer: prva ekipa pionirk je dosegla 5. Mesto, druga ekipa pionirk je dosegla 8. Mesto, tretja ekipa pionirk pa je dosegla odlično 4. Mesto. V kategoriji pionirjev je prva ekipa dosegla 13. mesto, druga ekipa je dosegla 3. Mesto in prva ekipa pionirjev z zelo veliko prednostjo 1. Mesto. V kategoriji mladincev je bila izmed vseh sodelujočih najmlajša ekipa prav naša in je dosegla odlično 4. Mesto. Ekipi pionirjev sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo 24.5. v Loki pri Mengšu. Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate.

 

Slikovno gradivo pa najdete na naši Facebook strani - skupini

 

 

Literatura za VE 2014

Prosojnice za požarno preventivo

https://drive.google.com/file/d/0B6NDtd8DBAh2WDZPbnVPRk9ucHM/edit?usp=sharing

Prosojnice za informatiko:

https://drive.google.com/file/d/0B6NDtd8DBAh2Y1UxQzFkdjVCdGc/edit?usp=sharing

 

Litaratura taktika - del Sojer

https://drive.google.com/file/d/0B6NDtd8DBAh2ZnJjU0pBX0hNWmM/edit?usp=sharing

 

Občni zbor PGD Ihan 7.2.2014

Občni zbor PGD Ihan bo 7.2.2014 ob 18.00 uri v prostorih gostišča Mngan v Prelogu.

 

Žled - intervencije!

V nedeljo 2.2. smo popoldan ob 16:48 in potem tudi ponoči odstranili podrto drevo na hišo v Goričici 43 ter na naslovu Goričica 42 izpod podrtega nadstreška rešili vozilo, namreč nanj je prav tako padlo drevo, požagali pa smo tudi nekaj drugih dreves, ki so kakorkoli ovirali ceste ali hiše. V ponedeljek 3.2. pa smo Ihanski gasilci ob žledu z žaganjem dreves omogočili da so ceste v KS Ihan bile zopet prevozne, predvsem ceste na Goričici ter cesta v Dobovlje in Oklo. Na delu je bilo skozi oba dneva v povprečju 18 gasilcev z GVC 16/25 in GVM1. Slike še sledijo.

 

Izlet Notranjska, operativne vaje in regijski kviz Moravče!

No malo krajših novic po premoru. V soboto 9.11.2013 smo se odpravili na izlet po Notranjski. Obiskali smo Planinsko jamo na Planini, vojaški muzej v Pivki, Ilirsko Bistrico ter na koncu jedli kosilo na turistični kmetiji Hudičevec v Razdrtem. Vreme je kar zdržalo in imeli smo se odlično.

V nedeljo 10.11. pa so nekateri operativni člani izvedli praktične vaje za tečajnike Gasilskega častnika. Vaje so bile uspešno izvedene na objektu Jurček kot tudi v bližnji okolici.

V soboto 16.11. se pa ekipa pionirjev odpravlja na regijsko tekmovanje v kvizu, ki bo v Moravčah. Želimo jim veliko sreče in znanja.

 
Več člankov...

Obvestilo!

To spletno mesto zaradi boljšega upravljanja in brskanja po njem uporablja piškotke (cookies). Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.
Anketa
Vam je delo naših gasilcev všeč?
 
Števec
Števec pogledov vsebine : 148905
Iskanje
Kontaki
pgd.ihan@gmail.com

112

Gasilci - Reševalci

113

Policija

http://www.webanalyticsworld.net/wp-content/uploads/blogger/93-facebookgroup.jpg